Forum dyskusyjne: Demigod okiem weterana
| Autor posta | Treść posta | |
|---|---|---|
Czerpak 28.01.2010, 13:25 |
Po rozegraniu ponad 300 meczy on-line naszło mnie, żeby podzielić się ze wszystkimi zainteresowanymi swoim punktem widzenia na ten tytuł. Od razu powiem, że nie będzie to żadna recenzja, bo jak widać po pierwszym zdaniu należę do wąskiej grupy zagorzałych fanów, co raczej nie pozwoli mi znaleźć zbyt wielu argumentów na „nie" i ... |
|
player666 (Paź) 28.01.2010, 14:14 |
Dzięki za rady ;) Porządny artykuł:)To lubię. |
|
offline |
||
Revvan (Giermek) 28.01.2010, 20:06 |
Świetny artykuł :) Sam miałem okazję pograć w wersję " darmową " czy tam " demo " niestety gra nie podobała mi się. |
|
offline |
||
Matteos (Rycerz) 29.01.2010, 18:29 |
7) Staraj się odnaleźć bohatera, którym gra Ci się najlepiej i opracuj dla niego dobry build. Nie graj chaotycznie dobierając losowo zdolności. 8) Jak najszybciej uzbieraj Favor Points na dobry dodatkowy przedmiot. W miarę uniwersalne są Blood of the Fallen (750 Favor, +800 Health, +5 Health Per Second) i Swift Anklet (450 Favor, +15% Movement Speed), ale lepsze efekty da dopasowanie artefaktu do Twojego buildu. Jeśli chcesz poćwiczyć, nie graj w single player tylko załóż grę w trybie wieloosobowym i wypełnij sloty botami. Uzyskane podczas takiego meczu Favor Points za osiągnięcia dodawane są do Twojego konta sieciowego. Niektóre Achievementy są bardzo łatwe, co pozwala na niezły początkowy zastrzyk punktowy. 9) Nie kasuj w ramach noworocznych postanowień tej gry, gdyż liczba graczy i tak już nie jest powalająca. 10) Graj drużynowo. Jeśli jesteś bohaterem wsparcia masz inne priorytety niż demigod szturmowy. Wygrywa zespół, a nie jednostka. Celem jest zniszczenie twierdzy wroga, a nie zabicie największej liczby przeciwników. 11) Przy niskich umiejętnościach Generals są raczej słabsi niż Assassins. 12) Przed rozpoczęciem gry sprawdź ustawienia meczu. Przykładowo przy dużej ilości początkowego złota możesz przeskoczyć kilka etapów w planie zakupów wyposażenia. 13) Zapoznaj się z listą przedmiotów: http://demigod.wikia.com/wiki/List_of_items Im wcześniej zapamiętasz ich parametry i ceny, tym skuteczniej będziesz planował rozwój swej postaci w zależności od wydarzeń podczas meczu. Nie kupuj itemów efektownych, a tylko te efektywne. 14) Aby żyć i nie pozwolić żyć innym musisz znać możliwości każdego demigoda. 15) Miej przy sobie zwój teleprotacji (Scroll of Teleporting). Jest bezcenny z punktu widzenia strategicznego i taktycznego, nawet na małych mapach. 16) Zwróć uwagę na czas rzucania zaklęć (w sekundach). Przykładowo Teleportacja ze zwoju podczas ucieczki trwa 3s, a w tym czasie możesz zostać ogłuszony i skończysz jako źródło złota dla przeciwnika. 17) Staraj się nie odstawać zbytnio od reszty pod względem poziomu (level). W razie potrzeby zejdź na ubocze i zapoluj na breedy. Krótkotrwała różnica 1-2 poziomów jest normalna, ale większa przewaga jest bardzo trudna do odrobienia i zwiastuje szybki koniec meczu. 18) Złota prawda gier on-line: manners >>>>>> skill. 19) Od czasu premiery dodano dwóch demigodów: Oculusa i Demon Assassina. Jeśli kiedyś nie zlazłeś herosa dla siebie, spróbuj teraz. 20) Nie ma niepokonanych buildów, na wszystko jest kontra. PS Zdanie do poprawy: "Niestety przekonać się o tym można było albo w połowie meczu, kiedy już było za późno." |
|
offline |
||
DEDEXUS (Rycerz) 04.02.2010, 18:42 |
Czy Demigod jest podobny do DOTY? | |
offline |
||
1neo5 (Paź) 10.02.2010, 14:26 |
tak dedexux, demigod miał być wzorowany na dota (ja tak sądzę), ale mu nie wyszło. Warto grać w Dota, demigod, jest łądny, i fajnie się gra, ale daleko mu do Dota. Polecam zagrać w darmowego (jeszcze darmowego, bot jest w fazie beta) HoN (Heroes of newerth) lub w starego, ale wiecznie młodego Wacrafta 3 i w Dota. |
|
offline |
||
|
Wróć do: lista wątków, góra strony
|
||