Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Dziś premiera książki Metro 2033!

Przejdź do strony: 1 2 3 (ostatnia)
Dziś premiera książki Metro 2033! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

Z przyjemnością informujemy, że od dziś dostępna będzie w sprzedaży bestsellerowa książka Dymitrija Głuhowskiego pt. „Metro 2033". Tytuł ten, pierwotnie zamieszczony w internecie i tworzony wspólnie z grupą fanów, okazał się prawdziwym fenomenem na rynku rosyjskim. Gdy książka trafiła do druku, błyskawicznie rozeszła się w nakładzie ponad 500000 egzemplarzy i została okrzyknięta kultową ...

To jest odpowiedź na post użytkownika "Voro89" [ post #40 ]

bloblek:
pachnie mi tu kontynuacją.
Książka "Metro 2034" jest już dawno napisana i wydana (niestety jeszcze nie w Polsce). Czytałem wywiad z autorem i zapowiedziane jest, że książka nie jest kontynuacją przygód Artema. Będzie opowiadać o perypetiach Huntera (ergo - przeżył spotkanie z Czarnymi).

To jest odpowiedź na post użytkownika "Voro89" [ post #40 ]

bloblek:
Książka przeczytana. Ogólnie to jestem zadowolony. Podobał mi się ten cały system powiązań politycznych i handlowych pomiędzy stacjami, można było się w to wszystko wczuć i poczuć atmosferę metra - fajną sprawą jest plan metra w środku książki (w trakcie czytania przerzucałem strony by obejrzeć plan i dowiedzieć się gdzie w danym momencie coś się dzieje). Mam jedynie mieszane uczucia co do zakończenia - pachnie mi tu kontynuacją. Książkę oczywiście polecam.
A propo planu metra - też tak robiłem, ale jednak niektóre stacje w książce noszą inne nazwy niż na planie (lub momentami czytałem nieuważnie).

Teraz była promocja w Empiku - za zakup 2 książek - trzecia za 1 grosz.
Nowe nabytki:
Stephen King - Bastion (klimaty apokalipsy witajcie spowrotem)
Amerykańscy Bogowie - Neila Gaimana
i ostatni (gratis :P i od niego zacząłem czytanie) Wojownik Rzymu: Ogień na wschodzie. - autor: Harry Sidebottom

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #41 ]

Abi_Dalzim:
bloblek:
pachnie mi tu kontynuacją.
Książka "Metro 2034" jest już dawno napisana i wydana (niestety jeszcze nie w Polsce). Czytałem wywiad z autorem i zapowiedziane jest, że książka nie jest kontynuacją przygód Artema. Będzie opowiadać o perypetiach Huntera (ergo - przeżył spotkanie z Czarnymi).
No właśnie czytałem gdzieś o Metro 2034 i wypadło mi z pamięci. Czyli jednak to prawda, że będzie kontynuacja. Szkoda, że rzuca Artema, ehh. Pozostaje mieć nadzieję, że się wszystko wyjaśni co z Artemem i resztą, a skoro Hunter przeżył, to będzie ciekawie. Oby jak najwięcej ludzi kupiło książkę, to wydawca zdecyduje się na publikację kolejnej części.

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #42 ]

Cytat:
A propo planu metra - też tak robiłem, ale jednak niektóre stacje w książce noszą inne nazwy niż na planie (lub momentami czytałem nieuważnie).
Niektórych stacji opisywanych w książce wogóle nie było na planie i należy sądzić, że były one pomiędzy pewnymi głównymi stacjami o których była mowa.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Voro89" [ post #44 ]

bloblek:
Niektórych stacji opisywanych w książce wogóle nie było na planie i należy sądzić, że były one pomiędzy pewnymi głównymi stacjami o których była mowa.
Ja myślę, że po prostu mapka nie jest dokładna. Niestety nie mam tyle samozaparcia aby to samemu zweryfikować (choćby w necie sprawdzić i porównać oryginalny plan metra z tym książkowym) :)

Oryginalne metro podobno jest uboższe o stacje zewnętrzne (te na końcach linii) - tak mi mówił kolega z Moskwy  
http://www.go-to.ru/en/support/img/mmap.gif

Plan metra - współczesny, jakby ktoś chciał porównać (moja książka znów pożyczona, więc niestety sam nie sprawdzę)

To jest odpowiedź na post użytkownika "procek225" [ post #47 ]

O, fajnie :)
Następnym razem jak będę książkę, to sobie to druknę i będę porównywał :)

Przejdź do strony: 1 2 3 (ostatnia)