Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Nowy wymiar szybkości w Split!

Nowy wymiar szybkości w Split! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

Disney Interactive Studios oraz Black Rock Studio ogłosiły, że od 1 września będzie można pobrać dwa nowe zestawy rozszerzeń do gry Split/Second: Velocity.

Pierwszy zestaw noszący dumną nazwę „Elite Vehicle Livery Pack" oddaje w ręce graczy niedostępne wcześniej elementy do wizualnego tuningu ...

Kupiłem wersje PC i gdzie tu sprawiedliwość?
Piraci grają legalnie online, cheaterzy nie mają żadnych problemów, nie mamy żadnych DLC, ani żadnych update (ciągle v1)

Prawie jak EA...

Świetnie :/ po prostu świetnie :/ mam dość tego traktowania PC jako platformę niższej kategorii.

Kiedyś kobiety walczyły o równouprawnienie, teraz chyba graczy PC czeka podobna batalia...

To jest odpowiedź na post użytkownika "tgomola" [ post #2 ]

tgomola:
Świetnie :/ po prostu świetnie :/ mam dość tego traktowania PC jako platformę niższej kategorii.

Kiedyś kobiety walczyły o równouprawnienie, teraz chyba graczy PC czeka podobna batalia...
Oby nie to by była ciężka wojna!

Ja także mam dosyć traktowania PC jako platformę niższej kategorii, twórczy gier powinni każdą platformę traktować tak samo poważnie. W końcu każdy gracz powinien mieć brawo zakupu gry bądź pobrania dlc na tę platformę na której mu najlepiej się gra a twórczy gier powinni zajmować się grami a nie promowaniem danej platformy kosztem innej ......  
W ogóle wersja na PC jest wybrakowana. Przykład - konfiguracja jakości grafiki: zamiast dać graczowi wybór jakości poszczególnych składowych (np. cienie, odbicia, AA itp.), to można wybrać "Niska", "Średnia" itd. Co to ma być? Konwersja z X-klocka robiona na odwal się? Zło koniecznie, stworzone wyłącznie z chciwości producenta?

Grał ktoś z was w NFS Shift? Sytuacja podobna: PC dostał jeden darmowy DLC - Team Racing Series, PS3 oprócz tego dodatkowo paczkę egzotyków za parę dolców, natomiast Xbox ma to wszystko plus jeszcze Ferrari. Historia lubi się powtarzać, a bezczelność producentów nie zna granic.

Oni gracom wytykają każdy ,,błąd" a to piractwo a to kupowanie używanych gier, więc skoro oni nie są zbyt uczciwi wobec nasz to chyba czas im to wytknąć (w końcu klient zawsze ma rację). Rynek PC ponoć się kurczy ale nie z powodu samego piractwa lecz także niewłaściwego podejścia producentów to tego rynku (a to dlc nie wychodzi, a to kiepski bort z konsoli).My jesteśmy wobec nich uczciwi kupując ich gry więc oni powinni być uczciwi wobec nasz.Chyba naprawdę gracze PC będą musieli walczyć o traktowanie na równi z graczami konsolowymi.......nie tak być powinno.  
A ja tu piszę w sprawie pewnego problemu. Otóż gdzieś tak po skończeniu 8 epizodu, po przejechaniu jakiejkolwiek trasy, gdy normalnie przechodzi się dalej (klikając na ENTER), pojawia się informacja:
"Autozapis nie powiódł się, twój plik zapisu nie został zaktualizowany. Możliwość zapisywania i wczytywania stanu gry została zablokowana"
Już drugi raz mam taką sytuację i pie***lę ciułać do tego etapu po raz trzeci - zbyt dużo nerwów mnie to kosztuje. Klawiatura i tak ledwo się kupy trzyma.
Napisałem "jakiejkolwiek trasy" bo wcześniej brałem inne wyścigi a nawet inne wersje epizodu, gdy miałem możliwość wyboru. Co nie znaczy, że sprawdziłem wszystkie opcje. Czego zresztą zrobić nie mogę BO NIE MOGĘ WCZYTAĆ save... No szlag mnie trafia, ręce opadają, dzieci płaczą i emo się tną...
Miał ktoś z was podobny problem? Czekać na sugestie czy od razu do pomocy technicznej to zgłaszać? Bo zastanawia mnie słowo "zablokowana" w tym komunikacie. Jakby to nie był błąd a jakaś blokada z zewnątrz. Nie wiem, może bredzę...