Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Rzeczpospolita: Wirtualne Hity z Polski!

Rzeczpospolita: Wirtualne Hity z Polski! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

W jednym z ostatnich wydań Rzeczpospolitej ukazał się bardzo ciekawy artykuł pt. „Wirtualne hity z Polski". Dariusz Wolak niezwykle barwnie opisuje targi w Kolonii oraz obecną sytuację i trendy panujące na globalnym rynku gier PC i konsol. Z artykułu, oprócz informacji na temat najnowszych, polskich hitów, ...

Szacun CDP oraz CDPR oby tak dalej choć muszę przyznać, że pudełka bluray to chybiony krok w stronę postępu:]  
Nie dziwi mnie to. Na gamescomie był prawdziwy "wysyp" polskich gier i mam tylko nadzieję, że w przyszłości będzie jeszcze lepiej.  
Szkoda, że polscy producenci gier po macoszemu traktują wersje konsolowe. Mam nadzieję, że Wiesiek wyjdzie na konsole też i sprzeda się w nakładzie 3 mln a nie jednego.  
Bardzo ciekawy bo promuje waszego Wiedźminka? Heh...  

To jest odpowiedź na post użytkownika "WebSter23" [ post #4 ]

WebSter23:
Co się czepiasz? Przecież to jasne, że nagłośnią każdy artykuł opisujący Weśka i ja nie mam im tego a złe. To jest promocja gry.
A ja życzę Wiedźminowi aby się sprzedał w 10 mln egzemplarzy i żeby polscy twórcy gier zostali w końcu należycie docenieni w growym szerokim świecie.

CDP jak dla mnie to jesteście Panowie megabossami polskiego rynku gier. Kupuję bardzo dużo gier od 12 lat i przyznam, że gdyby nie CDP to na półkach sklepowych było by cieniutko. Ale dość miodu, teraz troszkę z innej beczki (tej z dziekciem :) Dzisiaj gazeta giełdy Parkiet również o Was napisała i to bardzo niepochlebnie. O właścicielach CD Projekt wręcz jak o oszustach ? O co w tym chodzi Panowie? Psują Wam cały wizerunek :/  

To jest odpowiedź na post użytkownika "mambo" [ post #6 ]

mambo:
O właścicielach CD Projekt wręcz jak o oszustach ? O co w tym chodzi Panowie? Psują Wam cały wizerunek :/
A mógłbyś przybliżyć problem? Bo nie czytuję tej gazety.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Abi_Dalzim" [ post #5 ]

Abi_Dalzim:
WebSter23:
Co się czepiasz? Przecież to jasne, że nagłośnią każdy artykuł opisujący Weśka i ja nie mam im tego a złe. To jest promocja gry.
A ja życzę Wiedźminowi aby się sprzedał w 10 mln egzemplarzy i żeby polscy twórcy gier zostali w końcu należycie docenieni w growym szerokim świecie.
Popieram choć osobiście ja uważam że sprzedaż na luzie przekroczy 2-3 mln, a milion osiągnie już w przedsprzedaży.

To jest odpowiedź na post użytkownika "michael798" [ post #8 ]

parkourmichael798:
Popieram choć osobiście ja uważam że sprzedaż na luzie przekroczy 2-3 mln, a milion osiągnie już w przedsprzedaży.
Oby, oby, choć to musiałby być niesamowicie grywalny tytuł, aby (oprócz zagorzałych fanów Sapkowskiego i pierwszej części Wieśka) kupiły go osoby dotychczas niezainteresowane grą.

Czytam codziennie wydanie papierowe Parkietu ale udało mi się też odszukać na stronie gazety ten artykuł. Komentarz pod nim jest przykry bo właściwie zawsze CDP był wzorem do naśladowania w biznesie.

http://www.parkiet.com/artykul/7,968880_Optimus...row--.html