Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Alpha Protocol tylko dla dorosłych!

Alpha Protocol tylko dla dorosłych! [przejdź do newsa]
Autor posta Treść posta  

Alpha Protocol to innowacyjna gra, którą można nazwać szpiegowskim thrillerem akcji z wyraźnie zarysowanymi elementami RPG. Światowy wydawca gry, firma SEGA, ogłosiła właśnie, że w związku z obecnością w grze narkotyków, przemocy i mocnego słownictwa, PEGI przyznało grze Alpha Protocol klasyfikację 18+. Oznacza to, że gra przeznaczona będzie ...

Już czekam na tą grę bo czuję że to może być coś :)  

To jest odpowiedź na post użytkownika "teqil" [ post #1 ]

teqil:
Już czekam na tą grę bo czuję że to może być coś :)
Poczekamy - zobaczymy. Nie wszystko "tylko dla dorosłych" jest, w zamierzeniu, przeznaczone dla dorosłych. Może być tylko chwytem reklamowym. No i czy wszystko "dla dorosłych" jest dobre? Niekoniecznie....

To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #2 ]

KrzysztofMarek:
Może być tylko chwytem reklamowym. No i czy wszystko "dla dorosłych" jest dobre? Niekoniecznie....
Przed oczami stanęło mi skakanie po kanałach około północy, między innymi po TV Polonia.
Uh... Coś w tym jest ;-)

To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #3 ]

ww3pl:
/.../Przed oczami stanęło mi skakanie po kanałach około północy, /.../
A, rozumiem. Skakanie po kanałach około północy jest rzeczywiście tylko dla dorosłych. Tylko po kiego licha mam skakać po tych kanałach? Do kanału, koło północy, wrzuca się zwłoki szpiegów (wszak to thriller szpiegowski podobno). O! już wiem, dlaczego mam skakać. Żeby akcja była... ;-D

To jest odpowiedź na post użytkownika "KrzysztofMarek" [ post #4 ]

Szpiedzy zaś działają zazwyczaj w ukryciu i tylko nieliczni 'szczęśliwcy' (no jak zginą z ręki szpiega, to tacy szczęśliwi nie będą) będą mieli okazję ich zobaczyć.
A że śmierć niewielu osobom kojarzy się z czymś przyjemnym, stąd potwierdzenie tezy, że nie wszystko, co dla dorosłych*, musi być dobre.
TADAAAAAAAAAH
*Dziś szpiedzy są naprawdę fajni i dzieci nie tykają. Rzucą lizakiem, żeby nic nie wygadały i dalej w drogę...
A pozostając przy temacie. Jeżeli Alpha Protocol odniesie sukces to przynajmniej będziemy mieli wyjątek potwierdzający regułę. A takich 'niebieskim od Sonica' życzę jak najwięcej. Żeby dzisiaj też kilka sukcesów mieli...

To jest odpowiedź na post użytkownika "ww3pl" [ post #5 ]

ww3pl:
/.../ Żeby dzisiaj też kilka sukcesów mieli...
Bardzo lubię książki "szpiegowskie" i inne, temu podobne sensacje. Gdyby w następnym Wiedźminie wprowadzono wątek szpiegowski (a taka mozliwość jest, w książkach Sapkowskiego był i droga do takich przygód Wiedźmina jest otwarta, zresztą nawet sam Geralt spotyka się z szefem szpiegów Foltesta) byłbym zadowolony (a może nawet zachwycony!?), bo wiem, ze ta ekipa, która Wiedźmina zrobiła, trafiła w klimat Sapkowskiego.
Co do innych gier "szpiegowskich" to dobrego doświadczenia nie mam...