Get Adobe Flash player

Forum dyskusyjne: Mount&Blade Ogniem i mieczem - temat ogólny

Przejdź do strony: 1 ... 245 246 (ostatnia)
Mount&Blade Ogniem i mieczem - temat ogólny
Autor posta Treść posta  
Przede wszystkim zaczekaj, aż na ekranie pojawi Ci się informacja: "W mieście (Królewiec) wyprodukowano dla Ciebie następujący przedmiot..." Wtedy będziesz mógł go odebrać!  
Witam mam problem z misją potop. Jestem już tam gdzie jest napisane, że mam już swoje wioski i muszę je chronić..... Co ma zrobić? ( Jeśli już było takie pytanie to przepraszam)  
Nie znam odpowiedzi, ale skoro już tam doszedłeś to mógłbyś odpowiedzieć mi, jak zebrać wojsko do pospolitego ruszenia na Warszawę?  
Bo niby mam ten list od króla, jednak nikt nie chce się do mnie przyłączyć i tylko mówią mi: Mam za wiele spraw na głowie...  
Musisz zaczekać do tego czasu by mieć tyle wojska do oblężeniea albo użyć kodu Ctrl+Shift+F4  
Kodów nie chcę używać, wiem, że król kazał mi wezwać szlachtę, aby mi pomogła. Nie wiem tylko jak ją przekonać, żeby do mnie dołączyła. Mam za mało sławy, szacunku?  
Może masz zamało sławy ale szacunek jeszcze mi się nie przydał w grze więc nie wiem czy też szacunek potrzebny. Mówią że są zajęci bo może nie znają. Mi co drugi się przyłączał.  
Witam mam problem z misją potop. Jestem już tam gdzie jest napisane, że mam już swoje wioski i muszę je chronić..... Co mam zrobić? Cały czas je chronię i z nich werbuję i nic cały czas to samo. Pytam się Zagłoby a on tylko to samo że mam zamało sławy itp. I przy okazji wiele osób nie może wsiąść do oddziału trzeba Zagłoby trzeba spytać się szlach jak pomóc rpp oni dadzą zadanie Pan Zagłoba i wtedy go weźmiecie

To jest odpowiedź na post użytkownika "Tymotej" [ post #4916 ]

Tymotej:
Nie znam odpowiedzi, ale skoro już tam doszedłeś to mógłbyś odpowiedzieć mi, jak zebrać wojsko do pospolitego ruszenia na Warszawę?
Rozmawiasz ze szlachcicem i tam po powitaniu masz opcję "Mam list od króla..." Klikasz w to i on albo pójdzie z tobą albo stwierdzi, że ma za dużo spraw na głowie (wtedy poszukaj innego). Jak szlachcic pójdzie za tobą to czasem może zrezygnować. Wtedy po prostu złap go i przypomnij mu o liście. Podobno jak się ma dużą sławę to szlachcice częściej do ciebie dołączają i rzadziej odchodzą ale tego nie jestem pewien.

Mam pytanie. Dlaczego jak mam złapanego szlachcica-jeńca i pokonam drugi oddział tak, że złapię kolejnego to mi ten pierwszy znika? Czy to jest tak, że mogę mieć tylko jednego możnego jeńca?  
ej mam problem ;\ jak mam zostac wlascicielem jakiejs wsi lub zamku /?
jak je zdobywam to mi pisze ze nie moge zostac wladca bo nie slubowalem krolowi .
co mam zrobic ??

To jest odpowiedź na post użytkownika "twierdza15" [ post #4924 ]

twierdza15:
ej mam problem ;\ jak mam zostac wlascicielem jakiejs wsi lub zamku /?
jak je zdobywam to mi pisze ze nie moge zostac wladca bo nie slubowalem krolowi .
co mam zrobic ??
Jesteś najemnikiem jakiegoś kraju czy nie? Bo jeśli tak to musisz chyba przechodzić kampanię np. w Rzeczypospolitej musisz ukończyć misję Warszawa (Zbierasz pospolite ruszenie i odbijasz Warszawę z rąk Szwedów), a jeśli nie jesteś najemnikiem to musisz zebrać dużo sławy (myślę, że 500-600 starczy) i wtedy idziesz do króla i pytasz czy możesz mu ślubować (tak przynajmniej czytałem, jeśli coś pokręciłem to proszę mnie poprawić).

Czy będąc najemnkikiem (załóżmy Rzeczypospoliej) mogę wplywać na stosunki z innymi nacjami (np. wojna ze Szwecją)? Bo chcę wykonać misję z odbiciem Warszawy a nie mogę, bo Polska i Szwecja mają pokój. :-(.

To jest odpowiedź na post użytkownika "Mrkozak96" [ post #4926 ]

Mrkozak96:
Czy będąc najemnkikiem (załóżmy Rzeczypospoliej) mogę wplywać na stosunki z innymi nacjami (np. wojna ze Szwecją)? Bo chcę wykonać misję z odbiciem Warszawy a nie mogę, bo Polska i Szwecja mają pokój. :-(.
ja juz ta misje zrobilem i dostalem wies . Musisz sobie pogorszyc stosunki ze szwedami np. napadajac na tabory lub pladrowac wsie i mozesz wtedy okrazac twierdze :)

mam w oddziale świerzb i nie mam pojęcia jak wyleczyć siedzialem dlugo w tawernie i dalej mam pomocy !!!  

To jest odpowiedź na post użytkownika "twierdza15" [ post #4928 ]

twierdza15:
mam w oddziale świerzb i nie mam pojęcia jak wyleczyć siedzialem dlugo w tawernie i dalej mam pomocy !!!
Obawiam się, że musisz siedzieć aż do skutku. Którą masz wersję? Jeśli starszą od 1.143 to może wyleczenie zarazy, że tak to nazwę, jest w niej jeszcze niedopracowane (innymi słowy: zaktualizuj), a jak masz 1.143 lub nowszą (nie wiem czy jest nowsza, więc piszę) to nie wiem.

P.S. Albo najmij Sarabuna, Oksanę lub Fatimę (co do ostatniej nie mam pewności). Oni mają zdolności lecznicze i mogą to leczenie przyśpieszyć. Może to coś da.  
Przejdź do strony: 1 ... 245 246 (ostatnia)